Jarní soustředění KSP 2023
Městská detektivka

Právě jsme se dozvěděli, že v prvním úkolu budeme bojovat s drakem. Rozhodli jsme se proto kontaktovat lovce draků, abychom od něj získali pár rad.

Kde jej však hledat? Doufali jsme, že nám poradí šifra. Vypadalo to, že nás čeká šifrovačka táhnoucí se dlouho do noci, čemuž odpovídalo i doporučené vybavení.

Řešení šifry nás navedlo na místo, kde nás vyzvedl tajný kurýr. Ten nám zavázal oči a kamsi odvezl. Není to náhodou únos? Naštěstí nebyl, kurýr nás dovezl do Jindřichova Hradce, kde jsme konečně mohli začít lovce draků stopovat.

Navzdory našim očekáváním však nešlo o šifrovačku, nýbrž o městskou hru. Procházeli jsme Jindřichovým Hradcem a hledali indicie, abychom zjistili, kdy a kde nás čeká večeře. Celá hra byla rozdělená do 4 sad úkolů neboli etap, přičemž po vyřešení úkolu v etapě jsme si mohli vyzvednout zadání další etapy. Kromě toho se čas od času odehrávaly události, na kterých se také daly získat indicie.

Večeři jsme si nakonec zasloužili všichni. Po ní následovaly přednášky v nedalekém parku. Při nich přišlo vhod teplé oblečení a podložka na sezení, které jsme si původně brali kvůli šifrovačce.